İYİ Parti’den Gazetecilerin Hakları İçin Yeni Kanun Teklifi

İYİ Parti, Gazetecilerin Haklarını Düzenleyen Kanun Teklifi Sundu

İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili Selcan Taşcı, gazetecilerin sosyal ve özlük haklarını düzenleyen Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’ni Meclis’e sunduklarını açıkladı.

Meclis’te düzenlediği basın toplantısında konuşan Taşcı, Türkiye’de gazetecilerin yaşadığı sorunlara dikkat çekerek, sektördeki iş güvencesizliği, düşük ücretler, iletişim fakültesi mezunlarının istihdam sorunları gibi temel konuları eleştirdi.

Taşcı, hazırlanan kanun teklifinin 14 madde içerdiğini ve önemli düzenlemeler getirdiğini belirtti. Kadın gazetecilerin hamilelik durumunda sözleşmelerinin feshedilmemesi, doğum-ölüm izinlerinin düzenlenmesi, esnek çalışma saatlerinin adaletli bir şekilde düzenlenmesi gibi konuların kanun teklifinde yer aldığını ifade etti.

Ayrıca, teklifte yapay zeka tarafından üretilen içeriklerin belirgin şekilde işaretlenmesi ve gazetecilerin haber kaynağını açıklamama hakkının genişletilmesi gibi önemli düzenlemelerin de bulunduğunu vurgulayan Taşcı, gazetecilerin haklarını korumak adına bu adımların atılmasının önemine değindi.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: AA / Ahmet Buğra Olaç – Politika

Related Posts

SteamOS’un beklenmeyen taşınabilir konsol başarısı

SteamOS, taşınabilir konsollarda Windows 11’den daha iyi performansa sahip.

Süpermoto heyecanı KKTC’de yaşandı

Türkiye Süpermoto Şampiyonası’nda sezonun 2. ayak yarışları Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) gerçekleştirildi.

Güneş gözlüğünde camın rengi önemli: Hangisi daha iyi?

Güneş gözlüğü seçerken çoğu insan stilini ön planda tutar, ancak planladığınız aktivitelere göre camın rengi ve kararması çok daha önemli. Renkli camlar eğlenceli görünebilir, ancak aynı zamanda işlevsel bir amaca hizmet ederler. Doğru seçimle, ışık yansımasını ve parlaklığı azaltabilir, aynı zamanda renk algısını ve netliği artırabilirsiniz; hem de hava koşullarına göre.

Yapay zekaya yöneltilince çevreye en çok zarar veren sorular belirlendi

ChatGPT gibi geniş dil modellerine yazılan her sorgu enerji gerektiriyor ve karbondioksit salımına yol açıyor.

Bilim insanlarından gelecek için şoke eden senaryo

Araştırmacılar, yaklaşık 1 milyar yıl sonra Dünya atmosferinde yaşama elverişli oksijen seviyelerinin ciddi oranda düşeceğini belirtti. Bu değişim, gezegenin gelecekteki yaşanabilirliği açısından kritik bir dönüm noktası olabilir.

Dünya üniversiteleri sıralamasında ilk 500’e Türkiye’den hiçbir üniversite giremedi

Dünya üniversiteleri sıralamasında ilk 500’e Türkiye’den hiçbir üniversite giremedi