ABD’de ekonomik buhran: Borçlanma tahmini yükseltildi

Bakanlık, Borçlanma Tahminlerini Duyurdu: İşte Detaylar

Bakanlık, bu yılın nisan-haziran ve temmuz-eylül dönemlerine ilişkin borçlanma tahminlerini kamuoyuyla paylaştı.

Yapılan açıklamaya göre, hazinenin 2025’in ikinci çeyreğinde 514 milyar dolar borçlanması bekleniyor.

Ayrıca haziran sonunda nakit dengesinin 850 milyar dolar olması öngörülürken, borçlanma tahmini şubat ayında duyurulan tahminden 391 milyar dolar daha yüksek.

Açıklamada, bu yılın üçüncü çeyreğinde de 554 milyar dolar borçlanmanın beklendiği ve eylül sonunda nakit dengesinin 850 milyar dolar olacağı belirtildi.

Öte yandan, ocak-mart döneminde hazinenin 369 milyar dolar borçlandığı ve söz konusu dönem sonunda nakit dengesinin 406 milyar dolar olduğu bildirildi.

Bakanlık daha önce yaptığı açıklamada, yılın ilk çeyreğinde hazinenin 815 milyar dolar borçlanması beklenirken, mart sonunda nakit dengesinin ise 850 milyar dolar olacağını duyurmuştu.

Related Posts

Son dakika duyurdular: Kurumlar vergisi ödeme süresi uzatıldı

Kurumlar Vergisi Beyannameleri ile bunlara tahakkuk eden vergilerin ödeme süreleri 5 Mayıs’a kadar uzatıldı.

Çin, Avrupa’da Alman ihracatçılara zemin kaybettiriyor

KfW Bankası’nın raporuna göre, Çinli üreticiler son 12 yılda Avrupa Birliği pazarlarında Alman ihracatçılardan önemli ölçüde pazar payı aldı. Uzmanlar, ABD-Çin gerginliğinin rekabeti daha da artıracağına dikkat çekiyor.

Limak maaşları ödemedi: Merkez Bankası’nın inşaatında çalışan işçiler eyleme başladı

İktidara yakınlığıyla bilinen Nihat Özdemir’in sahibi olduğu Limak şantiyesindeki inşaat işçileri maaşları ödenmediği için eyleme başladı.

Edirne’de Kakava Şenlikleri için oteller dolmaya başladı! Fiyatlar 5 bin TL’ye kadar çıkıyor

EDİRNE’de, 5-6 Mayıs tarihlerinde kutlanacak UNESCO Dünya Somut Olmayan Kültürel Mirası Listesi’ndeki Kakava ve Hıdrellez Şenlikleri öncesi otellerin rezervasyon doluluk oranı yüzde 80’e ulaştı.

TOBB Başkanı: Enflasyonu tek haneye indirmeden riskleri azaltamayız

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, “Yaşadığımız en büyük sorunlardan biri yüksek enflasyon, enflasyon tek haneye inmeden ekonomideki riskleri azaltamayız.” dedi.

‘Gıda enflasyonuna artık çözüm bulun’

ASO Başkanı Seyit Ardıç, yüksek gıda fiyatlarının yoksul ve orta gelirli halkın alım gücünü ciddi şekilde etkilediğini, gelir adaletsizliğini daha da bozduğunu belirtti. Ardıç, gıda enflasyonuna çözüm bulunması gerektiğini vurguladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir