BOTAŞ’ın ihale yönetmeliği değişti: İşte yeni kurallar

BOTAŞ, Yenilikçi İhale ve Alım Yönetmeliği Yürürlüğe Aldı

Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ), yerli üretim ve dijitalleşmeye odaklanarak petrol ve doğal gaz alanındaki faaliyetlerde yeni bir ihale ve alım yönetmeliği hayata geçirdi. 5 Mayıs 2023 tarihli eski yönetmeliğin yerine getirilmesiyle, şirketin mal ve hizmet alımları ile yapım işlerine ilişkin usul ve esaslar yeniden düzenlendi.

BOTAŞ Genel Müdürlüğü tarafından belirlenen yeni yönetmelik, mal ve hizmet alımları ile yapım işlerinde uygulanacak usul ve esasları Resmi Gazete’de yayımladı.

Yeni yönetmeliğe göre, petrol ve doğal gaz arama, sondaj, üretim, taşıma, depolama ve gazlaştırma faaliyetleri kapsamında boru hatları, santraller, altyapılar dahil her türlü mal ve hizmet alımı yönetmelik kapsamına alındı.

Enerji arz güvenliği ve iş sürekliliği ön planda olacak, yerli ve milli imkanlar desteklenecek, tedarikçi ve yüklenicilerin yeterlilik bilgileri elektronik ortamda kaydedilerek ihale süreçleri hızlandırılacak. Açık ihale, belli istekliler arasında ihale, pazarlık usulü ve doğrudan temin gibi farklı ihale yöntemleri düzenlenecek.

Yerli isteklilere yüzde 15’e kadar fiyat avantajı sağlanırken, bazı ihaleler sadece yerli isteklilere açık olabilecek. Sözleşmeler, anahtar teslim, birim fiyatlı veya karma şekilde düzenlenebilecek.

BOTAŞ, eski yönetmelikte başlanmış işlerin, eski yönetmeliğe göre tamamlanacağını da belirtti. Yönetmelik çerçevesinde çevreci ve sosyal sorumlu planlar uygulanacak, gümrük işlemleri ve Türk bayraklı taşıtların kullanımı teşvik edilecek.

Related Posts

TikTok ile kritik görüşme: Hangi yaş grubu için sosyal medya yasağı geliyor?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, sosyal medya platformlarıyla yapılan görüşmelerde çocukları dijital tehlikelerden korumayı ve platformlara daha fazla sorumluluk yüklemeyi hedeflediklerini belirtti. 13 yaş altı ve 13-16 yaş grubu için ayrı düzenlemeler yolda.

Bileşik faiz yüzde 63’e dayandı: Mevduat faizinde son durum ne? İşte 100 bin TL ve 1 milyon TL’nin getirisi

Merkez Bankası’nın politika faizini yüzde 46’ya yükseltmesinin ardından mevduat faizi yüzde 50’yi aştı, bazı bankalarda ‘hoş geldin faizi’ yüzde 52’ye kadar çıktı. Yıllık bileşik faiz ise yüzde 60’ı geride bıraktı. Borsa düşerken, döviz ve altın dalgalanırken, vatandaşın ilgisi yine TL mevduatına yöneldi.

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu: Kayıt dışı ekonomiyle mücadeleyi destekliyoruz

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, “Vergi denetimine karşı değiliz. Kayıt dışı ekonomiyle mücadeleyi destekliyoruz” dedi.

Kamuda işçi olmak zorlaşıyor!

Kamuda geçici işçi alımına ilişkin dikkat çeken bir düzenleme yapıldı. Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre kamuda geçici işçi alımlarında bundan sonra sigortalı olmama şartı aranabilir. Dünya’nın haberine göre “Kamu Kurum ve Kuruluşlarına İşçi …

Borsa güne yatay başladı

Borsa güne yatay başladı

Altın yükselişe geçti

Altın alım satımı yapacaklar ve yatırımcıların yakından takip ettiği altın fiyatlarında hareketlilik sürüyor. Tarihi rekorları kırdıktan sonra geçen haftayı düşüşle geçiren altın, yatırımcısını düşündürdü. Art arda kırdığı rekorların ardından düşüşe …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir