Turkcell ve BOTAŞ’tan 15 yıllık stratejik anlaşma

Turkcell, BOTAŞ’ın Fiber Optik Kablo Altyapısındaki Elyafları Kiralayarak Türkiye’nin Fiber Bağlantı Altyapısını Güçlendirdi

Turkcell, Türkiye’nin fiber bağlantı altyapısını genişletme stratejisi kapsamında önemli bir adım attı. Turkcell Superonline, BOTAŞ’ın fiber optik kablo altyapısındaki elyafların kiralanması ihalesini kazandı ve bu işbirliğini 15 yıl boyunca devam ettirecek.

Turkcell Genel Müdürü Ali Taha Koç, yapılan açıklamada altyapının 81 ili kapsadığını ve bireysel ve kurumsal abonelerin bu gelişmeden faydalanacağını belirtti. Bu durumun daha geniş kapsama ve daha yüksek müşteri memnuniyeti anlamına geldiğini vurguladı.

Koç, fiber internetin Türkiye genelinde yaygınlaştırılmasına yönelik yatırımlarını sürdürdüklerini vurgulayarak, “Bu anlaşma, servis kalitesini artırma ve kapsama alanını genişletme imkanı sunacak. Ayrıca, yakın zamanda hayatımıza girecek olan 5G teknolojisine hazırlık açısından önemli bir adımı oluşturacak.” dedi.

Gelecek dönemde dijital dönüşüme katkı sağlamaya devam edeceklerini belirten Koç, “Fiber bağlantı hizmetlerine verdiğimiz önem, sabit genişbant altyapısındaki uzun vadeli büyüme hedeflerimize de destek olacak.” şeklinde değerlendirmede bulundu.

Related Posts

SteamOS’un beklenmeyen taşınabilir konsol başarısı

SteamOS, taşınabilir konsollarda Windows 11’den daha iyi performansa sahip.

Süpermoto heyecanı KKTC’de yaşandı

Türkiye Süpermoto Şampiyonası’nda sezonun 2. ayak yarışları Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) gerçekleştirildi.

Güneş gözlüğünde camın rengi önemli: Hangisi daha iyi?

Güneş gözlüğü seçerken çoğu insan stilini ön planda tutar, ancak planladığınız aktivitelere göre camın rengi ve kararması çok daha önemli. Renkli camlar eğlenceli görünebilir, ancak aynı zamanda işlevsel bir amaca hizmet ederler. Doğru seçimle, ışık yansımasını ve parlaklığı azaltabilir, aynı zamanda renk algısını ve netliği artırabilirsiniz; hem de hava koşullarına göre.

Yapay zekaya yöneltilince çevreye en çok zarar veren sorular belirlendi

ChatGPT gibi geniş dil modellerine yazılan her sorgu enerji gerektiriyor ve karbondioksit salımına yol açıyor.

Bilim insanlarından gelecek için şoke eden senaryo

Araştırmacılar, yaklaşık 1 milyar yıl sonra Dünya atmosferinde yaşama elverişli oksijen seviyelerinin ciddi oranda düşeceğini belirtti. Bu değişim, gezegenin gelecekteki yaşanabilirliği açısından kritik bir dönüm noktası olabilir.

Dünya üniversiteleri sıralamasında ilk 500’e Türkiye’den hiçbir üniversite giremedi

Dünya üniversiteleri sıralamasında ilk 500’e Türkiye’den hiçbir üniversite giremedi