Hindistan ve Pakistan arasındaki çatışmalar, sivil havacılığı olumsuz etkiledi




Hint-Pakistan Çatışması Sivil Havacılığı Olumsuz Etkiliyor

Hint-Pakistan Çatışması Sivil Havacılığı Olumsuz Etkiliyor

Hint-Pakistan çatışması, 22 Nisan’da Cammu Keşmir’deki saldırıyla başladı ve 6 Mayıs’ta Pakistan’ın çeşitli bölgelerine füze fırlatmasıyla tırmandı. Bu çatışma, bölgeye yapılan uçuşları aksatarak ve güzergahı kullananların uçuş sürelerini uzatarak sivil havacılığı olumsuz etkiliyor.

22 Nisan’da Cammu Keşmir’in Pahalgam bölgesinde gerçekleşen saldırıda 26 kişi hayatını kaybetmiş, bu saldırıdan Pakistan hükümetini sorumlu tutan Hindistan, gerilimi tırmandırdı.

Pakistan’ın 24 Nisan’da Hindistan uçaklarına hava sahasını kapatmasının ardından Hindistan da kendi hava sahasında Pakistan’a ait uçuşları yasakladı.

Diğer taraftan, “Flight Radar 24” internet sitesinin verilerine göre, Hindistan’ın Pakistan’daki bazı bölgelere düzenlediği füze saldırısından sonra birçok uçuş iptal edildi. Örneğin, Hindistan’dan 7 Mayıs’ta havalanması planlanan 430 uçuş iptal edilirken, aynı gün Pakistan’dan kalkması beklenen uçuk seferlerinin de yüzde 17’si düzenlenmedi.

Hindistan merkezli Air India, mayıs sonuna kadar alınmış biletlerin parasını iade etme teklifi sunarken, SpiceJet Airlines şirketi de Cammu Keşmir bölgesindeki havalimanlarına uçuşların 10 Mayıs’a kadar askıya alındığını bildirdi.

Pakistan Sivil Havacılık Otoritesi ise üç havaalanındaki uçuş operasyonlarına ara verdiğini duyurdu.

Uzayan Uçuş Süreleri

“Flight Radar 24” sitesine göre, iptal edilen uçuşlar ve hava sahalarının kapanması, uluslararası seferlerde farklı rotalar kullanılmasına neden oldu ve uçuş sürelerini uzattı. Air India’nın Kuzey Amerika ve Orta Asya’ya uçuşları, Pakistan hava sahasını kullanamadığı için farklı rotalar izlemek zorunda kaldı ve uçuş süreleri uzadı.

Öte yandan, Hindistan çıkışlı olmayan bazı uçuşlar da Pakistan rotasını kullanmayı bıraktı. Örneğin, British Airways, Air France ve Swiss International Airlines gibi hava yolu firmaları, Pakistan hava sahasını artık kullanmıyor.

İptal edilen uçuşlar ve uzayan seferler, yakıt harcamalarını artırarak havayolu firmalarının maliyetlerini yükseltiyor ve milyonlarca dolar zarara neden olabileceği öngörülüyor.


Related Posts

Pakistan ile Hindistan ateşkes ilan etti

ABD Başkanı Trump, iki ülkenin ateşkes ilan ettiğini duyurdu. Trump, ‘Tam bir ateşkesi duyurmaktan memnuniyet duyuyorum’ dedi.

Sivas’ta servis minibüsü alev aldı

Sivas’ta havalimanına personel taşıyan minibüste çıkan yangın paniğe neden oldu. Araç tamamen yanarken, şoförün hızlı müdahalesiyle personel yara almadan kurtarıldı.

AKP’lileri çıkarıp suçu Gökce’ye attı: Serbest

Son ifadesinde İPA Başkanı Buğra Gökce’nin adını veren iş insanı, savcının tahliye yönündeki görüşünden sonra salındı. Buğra Gökce suçlandığı dönemde İzmir Belediyesi’ndeydi.

Türkiye de listede: İşte Avrupa’nın en iyi 10 plajı

İngiltere’nin dünya çapındaki gazetelerinden The Guardian, okurlarının gözünden Avrupa’nın en güzel plajlarını sıraladı. Listede Türkiye’nin gözde tatil cenneti de yer aldı…

İspanya, İsrail’in Gazze’deki ablukasının kaldırılması için BM’den karar çıkarmak istiyor

İspanya Dışişleri Bakanı Jose Manuel Albares, İsrail’in Gazze’ye uyguladığı ablukaya ilişkin karar tasarısını en kısa sürede Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kuruluna sunacaklarını söyledi. Albares, Polonya’nın başkenti Varşova’da yapılan AB Dışişleri …

Papa 14. Leo’nun maaşı ortaya çıktı!

Yeni seçilen Papa 14. Leo’nun (Robert Francis Prevost) maaşının 2 bin 150 sterlin olduğu açıklandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir